KRISPAKET ETIOPIEN


Spridningen av coronaviruset skapar oro och ett allvarligt läge både i Sverige och runt om i världen. Under flera veckor har Smittskyddsinstitutet i Sverige gått ut med budskapet att den enkla handtvätten kan förebygga att vi insjuknar i COVID-19. I vårt land saknar vi inte vatten och tvål men i Etiopien ropar vår samarbetspartner just nu efter tvålar och vattendunkar. Medan vi hamstrar mat och mediciner finns det andra som oroar sig över hur de ska få hem vatten till sina hyddor.

BarnSamariten drog fram vatten till ett antal byar under 2018 och 2019. Brunnarna förser tusentals människor med vatten och är oerhört viktiga för att förebygga eventuell smittspridning. Alla bävar för en fruktansvärd situation och folket är mycket oroliga och rädda. Vår medarbetare Worknesh skriver: – Det finns en stor rädsla för att viruset ska sprida sig och komma till byarna.

WHO:s chef, Tedreos Adhanom Ghebreyesus, uppmanar nu Afrika att ”förbereda sig för det värsta och att förbereda sig idag!
Folket nås av nyheterna via radio och blir oroliga och uppgivna då de inser att de inta kan göra det de blir uppmanade att göra, på grund av fattigdom. De har inte råd att köpa vattendunkar och tvålar.

Nu kommer vi att göra en extra insats till utsatta familjer och vädjar om bidrag. Det är 2700 familjer runt våra projekt som står i omedelbart behov av hjälp!
Ett krispaket med vattendunkar och tvålar till en familj kostar 130 kr.

Hoppet om att vi finns där för dem just nu, betyder oerhört mycket. Hjälp oss att svara på deras nödrop.
Med din hjälp lindrar vi oro och förebygger smittspridning!

Swisha din gåva till 901 13 05
Märk inbetalningen ”Krispaket Etiopien”

Translate »